APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

Despre noi

Scurta prezentare proiect

CASA NOASTRĂ – POCU/738/4/20/135445

Asociația Pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie Brașov, in calitate de aplicant si Asociația de Servicii Sociale SCUT în calitate de partener, vor dezvolta in perioada 03.08.2020 - 02.08.2023 proiectul ”CASA NOASTRĂ”, Cod apel: 135445 in Regiunea Centru - Judetele Alba, Brasov si Covasna.
Obiectivul principal al proiectului ”CASA NOASTRĂ” vizează furnizarea de servicii integrate de sprijin în vederea facilitării tranziției tinerilor de la sistemul de îngrijire instituționalizat la viața independentă în comunitate cu accent pe creșterea șanselor de integrare socio-profesională.
Obiectivele specifice ale proiectului OS1 Sa oferim servicii integrate de sprijin in vederea asigurarii tranzitiei de la servicii de ingrijire institutionalizate (de tip rezidential) catre servicii la nivelul comunitatii care sa creasca sansele lor de integrare socio-profesionala, pentru un numar de 63 de copii si tineri din judetele Alba, Brasov si Covasna.
Serviciile integrate vor include, fara a se limita la acestea, urmatoarele: servicii de consiliere si orientare profesionala, formare profesionala si reintoarcerea in sistemul educational.
OS2 Sa furnizam programe de asistenta pentru 126 de tineri din institutiile de tip rezidential din judetele Alba, Brasov si Covasna, in vederea pregatirii pentru a avea o tranzitie usoara si o viata independenta dupa parasirea sistemului de protectie.
Acest lucru se va realiza prin dezvoltarea de programe complexe si de integrare socio-economica la nivelul comunitatii, care sa promoveze inclusiv cooperarea cu comunitatea locala pentru asigurarea nevoilor de locuire, ingrijire, sanatate, asistenta sociala, educatie si formare etc.
61-617337_jpg-free-library-welcome-businessman-vector-character-people
1
Beneficiari, copii si tineri din sistemul de protectie speciala sau care au parasit sistemul
1

Specialisti ce vor lucra alaturi de voi pentru a accede la o viata mai buna

1

Ani de sutinere in gasirea celor mai bune solutii de dezvoltare si integrare socio-profesionala

1

Judete (BRASOV, ALBA SI COVASNA), vor avea beneficiari din grupul tinta implicati in proiect.

Un proiect de succes!

Prin atingerea obiectivului general al proiecutului nostru, vom contibui la reducerea numarului de copii si tineri institutionalizati, vom oferi noi servicii la nivelul comunitatilor din Alba, Brasov si Covasna, in vederea asigurarii tranzitiei de la sistemul institutionalizat, la servicii la nivelul comunitatii si vom creste numarul tinerilor institutionalizati care dobandesc abilitatile necesare pentru a putea avea o viata independenta la parasirea institutiei rezidentiale.
Succesul inseamna 1% inspiratie si 99% transpiratie.
Beneficiar Alba Iulia
Toti meritam o sansa in viata! .. si daca apare .. trebuie sa profitam la maxim de ea.
Beneficiar Brasov
Binele face putin zgomot, iar zgomotul face putin bine.
Beneficiar Covasna