APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

Voluntari de nota 10!
O să vorbim în cadrul acestui articol de voluntariat și spirit civic în condițiile în

O să vorbim în cadrul acestui articol de voluntariat și spirit civic în condițiile în care în actualitatea zilelor noastre se promovează individualismul și materialismul.

Avem și un model printre beneficiarii noștri, Andreea o fată ce a trăit și experimentat în viață cam tot ce poate să călească un om pentru a putea să facă diferența între bine și rău între umilință și măreție între dezbinare și uniune.

A răspuns cu inima deschisă apelului nostru de a se implica să ajute și alte persoane și ne așteptăm să fie trup și suflet alături de aceste persoane, să exprime și să împărtășească din experiența ei de viață într-un alt fel de exprimare - prin intermediul artei (in cazul nostru pictura si muzica).

Andreea este în clasa a XII a la Liceul de Arte Plastice, un copil talentat, care își dorește să ajungă arhitect și muncește din greu pentru acest lucru.

E o perioada dificila pentru orice elev, cu școala online, cu internet care se întrerupe adesea, cu examene și atestate de dat, cu multe restricții sociale, pare un scenariu imposibil de jucat…. și totuși Andreea găsește resurse pentru a trece printre toate acestea pentru a dărui un strop de culoare și muzică celor de lângă ea.

“Îmi  place să picteze ceea ce simt”, zice ea.

,,Cred că pictura este ca un prieten care știe exact ce simți, ce este în adâncul sufletului tău în acel moment, ce lupte interioare se dau, ce ,,monștri au fost uciși”, ce personaje bune au învins….Așa că, în momentul în care pictez, simt că mă confesez unui bun prieten care nu mă judecă, nu încearcă să mă schimbe, ci mă acceptă așa cum sunt”

Are 18 ani, e pasionată de artă iar pictura și muzica se îmbină de minune în viața ei. A primit de la  Creator doi talanți minunați  pe care nu vrea sa-i ascundă , nici sa-i folosească  numai pentru ea, ci îi dăruiește și celor de lângă ea și îi  îmbogățește astfel și pe alții cu aceste daruri minunate. Astăzi o avem pe Andreea ca model de dăruire.

Niciodată nu trebuie să uităm că putem face gesturi mici pentru semenii noștri, dar deosebit de valoroase.

Uite așa ne găsim sensul în viață - dăruind. „Dăruind, vei dobândi”, spunea N. Steinhardt

Sensul tău în viață, n-are sens decât prin sensul celui de lângă tine. Unul, prin altul, căpătăm sens. și împlinire.. și bucurie și fericire.

Vezi ce ușor e sa fii fericit? Și cat de mult poți primi? În fapt, fericirea e o relație. Fără aproapele nostru, nu putem fi fericiți.  Și fără aproapele nostru, nu avem nici un sens în viață. Caci la ce ne-ar folosi toată fericirea din lume daca nu am avea cui o împărtăși?

Ia vezi! Azi ce poți să dăruiești și tu??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *