APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

Viata este un joc, dar trebuie sa stii cum sa-l joci
Vom vorbi de învingători și învinși, de oameni care reușesc prin negura vremii

Vom vorbi de învingători și învinși, de oameni care reușesc prin negura vremii să vadă lumina de la capătul tunelului, să gândească pozitiv și să aspire spre o viață mai bună.

În cazul de față este vorba de un alt beneficiar care ne-a inspirat și de la care avem așteptări legate de viitorul lui.

Am auzit de nenumărate ori diverse filozofii despre viață, oameni care spun că “ viața este o luptă…” , viața este o loterie…” că, uneori, lucrurile… pur și simplu se întâmplă, iar noi nu avem de ales…

Într-una din zilele de comunicare cu tinerii din proiect mi-a atras atenția un tatuaj discret de pe mâna unui tânăr, un citat interesant “Viața este un joc dar trebuie sa știi cum să-l joci”

Arnold este un tânăr de 19 ani, căruia viața i-a rezervat o grămadă de încercări și provocări, de tot felul, nu intrăm în detalii dar e importat de observat cum un tânăr căruia viața nu i-a făcut prea multe favoruri reușește să se ridice la înălțimea unui ”înțelept”, poate puțin exagerat spus dar dacă ne uităm la modul lui de a percepe viața, la planurile lui de viitor înclin să cred că am stat de vorbă cu un viitor îndrumător, sau păstor de suflete.

Arnold se pregătește anul acesta să dea examenul de bacalaureat, dar în același timp are un job cu normă întreagă aș zice un job destul de solicitant, lucrează în schimburi cu ture de noapte , cu responsabilități și totuși are timp și de prietenii săi, să-i ajute, să le fie aproape și ce este și mai important are timp să-și facă planuri de viitor, Arnold dorește să dea la o facultate de Teologie din Ungaria.

E destul de greu să întâlnești astăzi tineri care știu ce vor, care-și asumă responsabilități, care se gândesc și își construiesc propriul viitor, dar iată că mai sunt și excepții…

Foarte mulți oameni sunt frustrați. Sunt frustrați pentru că nu știu cine sunt cu adevărat, nu fac ceea ce le place, nici măcar nu știu ce le place și nu ajung să cunoască fericirea adevărată. Nu ajung să trăiască împliniți.

Atitudinile și credințele pe care le adoptăm ne definesc ca și jucători. Viața se poate schimba într-o clipă dacă îți schimbi atitudinile, abordarea și felul în care percepi lumea. Dacă nu îți place jocul pe care îl joci, depinde doar de tine dacă îl schimbi sau nu. Cert este că poți! Viața ta va fi una plină de împliniri din momentul în care vei decide să te eliberezi și să îți joci rolul conștient.

Majoritatea oamenilor consideră că viața este o bătălie. De fapt, viața este mai degrabă un joc, așa cum ne sugerează și Arnold. Un joc cu multe etape peste care trebuie să trecem. Dacă vrem să trăim fericiți și să ieșim învingători, trebuie să jucăm cu atenție. Mulți dintre noi însă nu realezează ca suntem jucători si ca depinde doar de noi înșine dacă vom învinge sau vom fi învinși.

Tânărul Arnold este de mult un învingător, și-a construit o traiectorie de învingător … și noi îi dorim un drum lin prin viață și presărat cu multe  împliniri sufletești și realizări minunate.

Să fim mândri de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *