APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

CURIOZITATE, IMAGINATIE SI CREATIVITATE
La o discuție de grup cu tinerii care participă la proiectul Casa Noastră, pe tema ”Cum ne vedem viitorul din punct de vedere profesional ”, aceștia și-au exprimat ideile , planurile de viitor; ”Eu vreau sa devin avocat”, ”Eu vreau sa fac facultatea de asistenta sociala”, ”Eu vreau sa-mi fac propria afacere, planuri marețe pentru […]

La o discuție de grup cu tinerii care participă la proiectul Casa Noastră, pe tema ”Cum ne vedem viitorul din punct de vedere profesional ”, aceștia și-au exprimat ideile , planurile de viitor; ”Eu vreau sa devin avocat”, ”Eu vreau sa fac facultatea de asistenta sociala”, ”Eu vreau sa-mi fac propria afacere, planuri marețe pentru viitor, care mai de care … dar o tânără inteligentă, cu o atitudine introspectivă si foarte interesată de subiect  a dat un răspuns surprinzator ”Aș dori ca în profesia mea  să fac ceva creativ”.

Luiza este în clasa aXIIa la un Liceu din Brașov, o tanară sensibilă, delicată și calmă, concentrată pe propriile obiective si nevoi, studiază intens și se pregătește de un examen final acela de bacalaureat, dar nu pierde din vedere si intrebarile care și le pune orice tanar la varsta ei.

De aceea incercam sa-i venim in ajutor cu cateva recomandari de la profesionisti în speranța că o va ajuta in parcursul ei professional: Cum aduci creativitatea în viața ta?

Hai să ne gândim ce înseamnă de fapt să fii creativ?

A fi creativ înseamnă a găsi căi de a-ți îmbunătăți viața, fie că vorbim de cea personală, fie că vorbim de cea profesională.  Creativitatea poate fi oricând dezvoltată și există un mic secret pentru a putea face acest lucru ușor.

Creativitatea înseamnă a te întreba CE ….?

Continuând să ne punem întrebări, generăm noi idei, noi opțiuni, noi posibilități, exact așa simplu se dezvoltă creativitatea. Nu-i nimic complicat, trebuie doar să te întrebi. Dacă ne uităm la metoda lui De Bono cu cele 6 pălării gânditoare și la alte metode de creativitate, vom vedea că toate au în comun un singur lucru: a te întreba! Este primul pas, cel mai ușor, cel mai lejer.

(Metoda celor 6 pălării gânditoare a lui De Bono poate fi studiata pe internet)

Așadar, vezi cum toate întrebările încep cu CE ! Vei vedea cum îți vor veni în minte zeci de soluții. Nu trebuie să vă mai gândiți la creativitate ca la ceva complicat, este simplu, trebuie doar să ne întrebăm ce am putea să… și vom vedea cum singura problemă este că nu vom avea timp să le realizam tot ce ne propunem. Creativitatea nu cade din cer, trebuie doar să-i oferim cadrul. Și eu, și tu, și oricine de pe planetă este creativ atât timp cât are dorința de a-și pune o întrebare care începe cu Ce as putea să.…..

Și tot continuăm să ne punem întrebări. Nu înseamnă că ne vom da numai răspunsuri strălucite. S-ar putea, la un moment dat, să nu obținem un răspuns care să ne satisfacă, s-ar putea să nu obținem un răspuns pe loc, însă continuând să ne întrebăm, ne vom dezvolta abilitatea de a genera din ce în ce mai multe soluții. 

Iar când ai multe soluții, foarte ușor vei avea de unde alege, iar aceasta se numește a aduce creativitatea în viața ta.

Creativitatea este distracția inteligenței!” a spus Albert Einstein

Luiza este o tanără inteligentă și studioasă și cu siguranță va reusi sa-si creeze un viitor frumos pentru că este foarte curioasă, și are o imaginative bogată - ingredientele necesare pentru a-și dezvolta creativitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *