APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

INTERNSHIP PE PIATA FORTEI DE MUNCA
Startul in cariera este, fara indoiala, o experienta complexa. Dezvoltarea profesionala este acea calatorie care nu se termina vreodata. Cu cat te dezvolti mai mult, cu atat descoperi cat de multe lucruri mai ai de invatat. Cu toate acestea, nimic nu se compara cu satisfactia primelor reusite in cariera si confirmarea ca esti pe drumul […]

Startul in cariera este, fara indoiala, o experienta complexa. Dezvoltarea profesionala este acea calatorie care nu se termina vreodata. Cu cat te dezvolti mai mult, cu atat descoperi cat de multe lucruri mai ai de invatat. Cu toate acestea, nimic nu se compara cu satisfactia primelor reusite in cariera si confirmarea ca esti pe drumul cel bun.

Ce este un program de internship?

Pana acum cativa ani, notiunea de internship nu era foarte populara pe piata fortei de munca in Romania, iar absolventii iesiti de pe bancile unei universitati se loveau de reticenta companiilor de a angaja oameni fara experienta. Aparitia programelor de internship a modificat dinamica pietei muncii in favoarea studentilor sau proaspetilor absolventi. Le ofera startul in cariera de care au nevoie la inceput de drum, pentru a se adapta mai usor la noul statut, de angajat.

Cat de important este un internship pentru tineri?

Un internship reprezinta o buna metoda prin care tinerii pot experimenta cum arata o cariera intr-un anumit domeniu si daca li se potriveste. Nu presupune existenta unei experiente anterioare in campul muncii, multi angajatori fiind dispusi sa formeze tineri pentru o anumita pozitie, chiar daca studiile efectuate nu sunt in domeniu.

Internshipul poate fi considerat o rampa de lansare in specializarea dorita. Multe companii propun internilor job-uri full time dupa finalizarea programului. De asemenea, este un plus la CV-ul pentru angajare, deoarece face diferenta intre un student cu experienta de munca si unul fara.

Un alt lucru foarte important este ca internii au acces la informatiile din cadrul companiei: proceduri de lucru, bune practici din domeniu sau recomandarile colegilor cu mai multa experienta. Nu in ultimul rand, este o metoda buna de a castiga bani, pe langa experienta, pe perioada vacantei.

Care sunt aspectele care fac diferenta intr-un CV?

CV-ul este prima interactiune cu un candidat. Reprezinta cartea de vizita a acestuia si primul pas in procesul de recrutare. De aceea, este important sa cuprinda informatii actualizate (studii, eventuale certificari, experienta etc.), sa fie simplu si concis, dar sa contina informatii relevante pentru pozitia pentru care aplica. Un plus il reprezinta Scrisoarea de intentie care reprezinta interesul pentru domeniul in care se aplica si dorinta de a face parte din echipa firmei pentru care se aplica.

Scrisoare de intentie internship

Pentru a-ti mari sansele de a fi selectat pentru programul de internship pe care ti-l doresti,este indicat sa iti pui la punct – pe langa CV si o scrisoare de intentie care sa arate angajatorului ca esti motivat sa obtii locul vacant si sa inveti alaturi de colegii din companie. Mai mult decat atat, un astfel de document te va ajuta sa detaliezi toate lucrurile pe care nu le-ai putut detalia in CV.

Un internship bine ales este calea catre jobul dorit si una dintre cele mai frecvente modalitati prin care companiile recruteaza juniori pentru pozitiile deschise. Asa ca nu ezita sa aplici la un astfe de program ori de cate ori ti se iveste ocazia si ai grija sa inveti cat mai mult posibil din oricare experienta de acest fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *