APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

Ce este angajarea asistata?
Dorești să ai o șansă în plus la angajare atunci când vei finaliza cursurile școlare

Angajarea asistată este un serviciu adresat persoanelor grupuri vulnerabile pentru a le ajuta în obținerea și păstrarea unui loc de muncă de pe piața liberă a muncii. (EUSE 2010)

Poate beneficia de serviciile angajării asistate tineri si membrii ai grupurilor dezavantajate, precum și angajatorii.

De multe ori o situație sociala sau economica aparte atrage atenția celor din jur, însă informarea corectă a comunității poate transforma această atenție într-una pozitivă, care servește ca punct de pornire pentru acțiunile de incluziune socială.

Adaptarea persoanelor din grupele defavorizate la mediu este cu atât mai ușoară cu cât societatea este atentă la nevoile lor și investește în crearea facilităților necesare acestora.

Numai dacă noi toți întreprindem acțiuni care să crească potențialul de exprimare și de acțiune al persoanelor defavorizate, acestea vor fi integrate și vor putea fi active în societate.

Căutarea unui loc de muncă presupune greutăți și eșecuri.

Specialistul în angajare asistată analizează și propune măsuri de ajutorare a persoanelor defavorizate aflate în căutarea unui loc de muncă, cu ajutorul tehnicii de analiză a diferitelor informații legate de nevoile și aptitudinile respectivei persoane, corelate cu răspunsurile furnizate de alte metode de evaluare a profilului vocațional al acestei persoane, în scopul identificării unui loc de muncă compatibil pentru această persoană, precum și oferirea de sprijin în cadrul unor activități la locul de muncă în care a fost încadrată persoana(in situație de risc).

Aceste servicii fac ca munca plătită să fie posibilă pentru multe persoane dezavantajate care erau considerate în trecut incapabile să lucreze.

Aceasta le permite să aibă un venit, să-și dezvolte abilitățile și să învețe să-și recunoască capacitățile.

Multe persoane izolate si marginalizate social au dobândit demnitate și încredere în sine la locurile lor de muncă asistate.

-        Au clădit relații și participă mai activ în cadrul comunității lor.

-        Au început să facă propriile alegeri, să-și planifice viitorul și să-și lărgească orizontul vieții.


Specialistul în Angajare Asistată

-        Este pregătit pentru a lucra cu persoane cu diferite probleme si nevoi, astfel poate oferi ajutor atât persoanei asistate cat și angajatorilor. ·       

-        Specialistul asigură programe de integrare pentru persoanele dezavantajate pe piața muncii libere, inclusive educație vocațională

-        Specialistul asigură informații și consultanță firmelor, angajatorilor în ceea ce privește abilitățile persoane din acest grup țintă pentru a fi un angajat potrivit cerințelor pieței muncii

-        Specialistul încearcă să creeze un mediu adecvat în care persoanele asistate sunt recunoscute pentru abilitățile și potențialul pe care îl prezintă mai degrabă decât pentru dizabilitatea sau situația socială în care se află.

-        Specialistul va utiliza diferite abordări și metode în integrarea persoanelor pe piața muncii,  ajungând să-și cunoască clienții și să găsească un loc de muncă corespunzător pentru aceștia, loc de munca care să răspundă potențialului și abilităților  lor și de asemenea va construi o viziune legată de  viitorul și interesele  acestora cu scopul de a sprijini persoanele sa obțină un contract de muncă real, un loc de muncă stabil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *