APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

O sansa in plus la angajare
Dorești să ai o șansă în plus la angajare atunci când vei finaliza cursurile școlare

Dorești să ai o șansă în plus la angajare atunci când vei finaliza cursurile școlare și când orice experiență este bine venita in CV-ul tău? Caută firmele cu programe de internship.

 

Un program de internship poate înseamnă un start de succes în cariera ta, o modalitate excelentă pentru a căpăta experiență practică, șansa de a cunoaște profesioniști din domeniu și de a interacționa cu oameni cu pasiuni comune.

 

Un stagiu de practică (internship) este o experiență de muncă de durată limitată, menită a înlesni integrarea în viața profesională a tinerilor care fac tranziția de la copilărie la maturitate cu responsabilități, obligații, valori și interese (aceștia sunt numiți stagiari).

 

În general, în cadrul unui stagiu de practică, se face un schimb de experiență între stagiar și angajator. Stagiarii oferă forță de muncă ieftină sau gratuită pentru a căpăta experiență într-un departament anume, cu posibilitatea/șansă de a fi angajați ulterior daca se dovedesc a fi compatibili cu acel loc de muncă și dau dovadă de seriozitate și implicare în dezvoltarea acelui loc de muncă.

 

Au apărut chiar și stagii de practica plătite, ceea ce înseamnă un beneficiu in plus pentru tinerii determinați si pro-activi. De regula, însă, acest tip de programe nu este plătit, fiind un stagiu obligatoriu în vacanțele școlare.


Stagiul de practică se poate desfășura în regim part-time sau full-time si presupune responsabilități limitate. Acest lucru se datorează, în mare parte, timpului scurt pe care stagiarul îl petrece în companie și cunoștințelor lui limitate. Chiar si procesul de recrutare este mult mai simplu ca în cazul altor programe pentru tineri. De cele mai multe ori există o convenție între organizația care aduce tinerii în practică și firmele ce primesc acești tineri practicanți, iar aceștia sunt repartizați conform evaluărilor socio-psiho-aptitudinale făcute de specialiști din organizație.

Nu înseamnă, însă, ca nu poți căuta un loc care sa se potrivească așteptărilor tale, dar care să întrunească și cerințele impuse de curricula universitară. Este chiar indicat să faci acest lucru – vei demonstra ca ești o persoana pro-activă și interesată de un parcurs profesional de succes, iar eforturile iți vor fi răsplătite.

In ceea ce privește experiența ta practica, nu trebuie să îți faci griji!

 

Stagiile de practica sunt un excelent prim pas în carieră, iar companiile care organizează astfel de programe nu se așteaptă să vii deja pregătit. Trebuie sa pui accent mai degrabă pe faptul ca acest tip de programe îți vor oferi abilitățile practice necesare pentru a trece la următorul nivel – programe de internship sau trainee si chiar joburi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *