APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

O sansa in plus la angajare
Un stagiu de practică (internship) este o experiență de muncă de durată limitată

O sansa in plus la angajare


Un stagiu de practică (internship) este o experiență de muncă de durată limitată, menită a înlesni integrarea în viața profesională a tinerilor care fac tranzitiade la copilarie la maturitate cu responsabilitati, obligatii, valori si interese (acestia sunt numiți stagiari).


În general, în cadrul unui stagiu de practică, se face un schimb de experiență între stagiar și angajator. Stagiarii oferă forță de muncă ieftină sau gratuită pentru a căpăta experiență într-un departament anume, cu posibilitatea/sansa de a fi angajați ulterior daca se dovedesc a fi compatibili cu acel loc de munca si dau dovada de seriozitate si implicare in dezvoltarea acelui loc de munca.

Un program de internship poate inseamna un start de succes in cariera, o modalitate excelenta pentru a capata experienta practica, sansa de a cunoaste profesionisti din domeniu si de a interactiona cu oameni cu pasiuni comune.


Lansarea proiectelor pe fonduri europene a insemnat cresterea numarului de astfel de oportunitati pentru tinerii din grupuri defavorizate. Au aparut chiar si stagii de practica platite, ceea ce inseamna un beneficiu in plus pentru tinerii determinati si proactivi. De regula, insa, acest tip de programe nu este platit, fiind un stagiu obligatoriu in vacantele scolare.

Stagiul de practica se poate desfasura in regim part-time sau full-time si presupune responsabilitati limitate. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, timpului scurt pe care stagiarul il petrece in companie si cunostintelor lui limitate. Chiar si procesul de recrutare este mult mai simplu ca in cazul altor programe pentru tineri. De cele mai multe ori exista o conventie intre organizatia care aduce tinerii in practica si firmele ce primesc acesti tineri practicanti, iar acestia sunt repartizati conform evaluarilor socio-psiho-aptitudinale facute de specialisti din irganizatie.

Nu inseamna, insa, ca nu poti cauta un loc care sa se potriveasca asteptarilor tale, dar care sa intruneasca si cerintele impuse de curricula universitara. Este chiar indicat sa faci acest lucru – vei demonstra ca esti o persoana proactiva si interesata de un parcurs profesional de succes, iar eforturile iti vor fi rasplatite.

In ceea ce priveste experienta ta practica, nu trebuie sa iti faci griji! Stagiile de practica sunt un excelent prim pas in cariera, iar companiile care organizeaza astfel de programe nu se asteapta sa vii deja pregatit. Trebuie sa pui accent mai degraba pe faptul ca acest tip de programe iti vor oferi abilitatile practice necesare pentru a trece la urmatorul nivel – programe de internship sau trainee si chiar joburi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *