APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

Debut in activitati extracuriculare pentru incurajarea aderarii la o viata independenta
Majoritatea dintre noi consideră de la sine înțeles dreptul la o viață independentă, dreptul de a alege și de a avea control asupra deciziilor pe care le ia cu privire la modul în care trăiește. Viața independentă se referă la capacitatea tinerilor institutionalizati de a face alegeri și a lua decizii cu privire la propria […]
Ar putea fi artă cu în aer liber şi text care spune „Primele activitati extracuriculare in care am imbinat utilul cu placutul: -am vizitat locuri frumoase din Brasov; -am utilizat mijloace de transport in comun; -am pus bazele unei bune comunicari intre tineri si comunitate; -s-a creat o buna coeziune de grup; Astfel am facut primi pasi spre o viata independenta!”

Majoritatea dintre noi consideră de la sine înțeles dreptul la o viață independentă, dreptul de a alege și de a avea control asupra deciziilor pe care le ia cu privire la modul în care trăiește.

Viața independentă se referă la capacitatea tinerilor institutionalizati de a face alegeri și a lua decizii cu privire la propria viață și de a se bucura de același conditii, privilegii ca toti ceilalti. Alegerea și controlul se referă
la capacitatea tinerilor institutionalizati de a lua decizii cu privire la propria viață și îngrijire, în special la posibilitatea de a decide unde, cu cine și cum doresc să trăiască.

Principiile internaționale de asistență socială sunt în favoarea unei abordări care promovează independența și participarea utilizatorilor.
Ele încurajează lucrătorii sociali să relaționeze cu fiecare persoană ca individ cu propriile nevoi și preferințe specifice .
De aceea specialistii in asistenta sociala si psihologie trebuie să se asigure tot mai mult că duc la creșterea capacităților persoanelor cu dizabilități, considerându-le pe acestea drept persoane capabile, cu propriile ambiții și planuri, mai degrabă decât victime dependente de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *