APDF Sf. Haralambie - Str. Panselelor, nr 23, Brasov, Romania;

ASS SCUT - Str. Tebea, nr. 16, Brasov, Romania.

+40742038009

+40727848629

ÎNTRE PERFORMANȚĂ ȘI HOBBY
Pasiunile sunt parte din viața noastră și este esențial să nu le lăsăm în urmă

Pasiunile sunt parte din viața noastră și este esențial să nu le lăsăm în urmă oricât de provocatoare și solicitante sunt responsabilitățile noastre de zi cu zi. Direct sau indirect, ele ne cresc performanța profesională și ne oferă energie și încredere în forțele proprii.

Încă de pe băncile școlii, tinerilor li se spune să își găsească un hobby, sau o pasiune și să o „cultive”, însă dintr-un studiu realizat de Institutul de Științe ale Educației din România,  reiese ca doar 6% din tineri își urmează o pasiune/hobby în timpul liber.

Stefan este unul dintre acei tineri care își urmează pasiunile. De mic a practicat fotbalul, a făcut parte dintr-un club sportiv și în paralel cu orele de la școală mergea regulat la antrenamente.

Fotbalul i-a umple timpul liber, la antrenat să fie o persoană activă, la ajutat să-și  mențină  un organism sănătos și  rezistent, la ajutat să se deconecteze de la activitățile zilnice, sau chiar să uite de anumite lipsuri  sau supărări, să se organizeze mai eficient și să se bucure mai mult de viață.

A ajuns aproape de performanță dar sportul poate fi  la un moment dat și costisitor, cu cat te îndrepți spre performanță cu atât cresc și nevoile: de bani, de timp, de răbdare și de atenție.

Dar Ștefan nu are doar o pasiune, mai visează la ceva…își dorește să învețe să mixeze muzică, să stea alături de un DJ experimentat, să fure meserie și să creeze.

E minunat sa vezi un tânăr activ, pasionat, dornic să învețe, să descopere, simți ca viitorul poate fi mai sigur.

Se tot afirmă că devenim tot mai indiferenți și nepăsători chiar față de propria persoană. Ajungem să avem alte valori , alte preocupări, pasiuni, alt mod de viață. Cu toate acestea, putem spune că sunt totuși tineri care vor să participe, să se implice activ în susținerea unor programe de dezvoltare socială și personală.

Ingredientele în favoarea susținerii tânărului activ sunt acestea: trebuie să fie curios, deschis și să vrea să aprecieze diversitatea. Important în această rețetă este și sentimentul demnității umane, al valorii proprii și a valorii celorlalți, indiferent de originea socială, cultură, limbă, religie. Să fie empatic si solidar cu alții și să manifeste dorință de a-i sprijini, să le acorde ajutor și susținere, este un indiciu al atitudinii si valorii unui tânăr activ in comunitate.

Acestea sunt calități pe care le descoperim și la Stefan așa încât putem spune că am cunoscut un  tânăr motivat, activ, pasionat, dornic sa învețe si sa experimenteze, atent la cei din jurul său și săritor la nevoie.

Succes la examenul de bacalaureat Stefan! Să pui suflet în tot ceea ce faci și pe viitor și astfel vei reuși sa-ți îndeplinești mărețele vise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *